Det har varit mycket köpcentrum på sistone. Jag har haft förmånen att bevista både invig- ningen av Emporia i Malmö och första spad- taget för Mall of Scandinavia i Solna. Två av Sveriges största köpcentra, ett som just öpp- nat och byggstart för det senare. Dessutom har jag just besökt MAPIC, Europas största och viktigaste mötesplats för köpcentra och handelsfastigheter som jag rekommenderar alla inom branschen att besöka. Det är strå- lande tider för en köpcentrumnörd!

Emporia har satt en ny standard för köpcentrum i Sverige genom att tillföra en intressant och spektakulär arkitektur och design samt höga kvalitéer på material och invändig miljö. Det är ett köpcentrum av högsta internationella klass och värt en resa. Planerna för nya Mall of Scandinavia är inte mindre. Ägarna har minst lika stora ambi- tioner att tillföra ökade upplevelser för att kunna vara konkurrenskraftiga och attrak- tiva för både kunder och besökare.

> Överinvesterar vi i köpcentrum?